Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2023-03-24

2023 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınav Sonuçları



 

 

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından iletilen 2023 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavlarının sonuç listeleri aşağıda verilmiştir. Listeler isimlere göre alfabetik sırayla oluşturulmuştur. Sınav puanına itiraz için son tarih 31 Mart 2023 Cuma saat 17:30'dur. Bu süreden sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır. Öte yandan, itirazların Erasmus ofisinin infoerasmus@nku.edu.tr adresine e-posta ekinde imzalı dilekçe gönderilmesi şeklinde yapılması gerekmektedir. Bu şekilde yapılmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. (Sınav esnasındaki teknik problemlere ilişkin itirazlar için süre dolmuştur. Yukarıda belirtilen itiraz hakkı ve itiraz süresi sadece sınav puanına itiraz için geçerli olacaktır.)
 
Bu sonuçlar, sadece yabancı dil sınavı sonuçlarıdır. Birden çok dilde sınava giren öğrenciler için en az 60 puan barajının sağlanması gereken sınav öğrencinin öğrenim gördüğü bölüme göre öncelikli zorunlu olan dildeki sınavdır. Buna göre; Alman Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin 60 puan barajını sağlamaları gereken öncelikli sınav Almanca sınavı; yine aynı şekilde Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin 60 puan barajını sağlamaları gereken öncelikli sınav Fransızca sınavıdır. Diğer bölümlerdeki öğrencilerin 60 puan barajını sağlamaları gereken öncelikli zorunlu sınav İngilizce sınavıdır. Öncelikli zorunlu sınavından 60 puan barajını sağlayamamış olan öğrenciler bu başvuru ve seçim döneminde Erasmus öğrencisi adayı olma hakkı kazanamamışlardır.
 
Öncelikli zorunlu dildeki sınavından en az 60 puanı sağlayan öğrenciler için, Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri başvurularının yapılacağı; bölümlere göre anlaşmalı üniversitelerin yayınlanacağı; gidilmek istenen üniversite tercihlerinin alınacağı asıl detaylı Erasmus Programı başvuru ilanı önümüzdeki günlerde ilgili E-Devlet sistemi üzerinde yayınlanacaktır. Gerekli detaylı bilgilendirme ve duyuru ilgili öğrencilere önümüzdeki günlerde yine https://nakdim.nku.edu.tr/ web sitemizin "Duyurular" kısmında ayrıca yapılacaktır.
 

ALMANCA SINAV SONUÇ LİSTESİ
 
FRANSIZCA SINAV SONUÇ LİSTESİ
 
İNGİLİZCE SINAV SONUÇ LİSTESİ