Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2023-04-04

2023 ERASMUS Öğrenci Hareketlilikleri E-Devlet Sistemi Başvuru İlanları



 

 

2023 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Sınavlarına girmiş ve öncelikli zorunlu dildeki sınavından en az 60 puanı sağlamış olan öğrencilere yönelik olarak, Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri için asıl başvuruların yapılacağı 2023 Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim, Staj ve Doktora Hareketlilikleri başvuru ilanları ilgili öğrenciler için açılmıştır. Başvurular 5 Nisan 2023 – 21 Nisan 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Detaylar ilanların içeriğinde yer almaktadır.

Başvuru ilanları Türkiye Ulusal Ajansı’nın e-devlet şifresiyle girilen https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ “Erasmus Başvuru Portalı”nda yayınlanmıştır. Başvurular söz konusu “Erasmus Başvuru Portalı”ndan alınacaktır.

İlanlara başvuru için, portala e-devlet şifresiyle bireysel giriş yapılmalıdır. Başvuru yapabilmek için öğrencilerin öncelikli olarak “Profil” sayfasında yer alan “Kişisel Bilgiler” alanındaki e-posta ve telefon bilgilerini girmeleri ve bu bilgileri cep telefonuna gelecek doğrulama kodunu girerek doğrulamaları gerekmektedir. Telefon ve e-posta bilgilerini doğrulamamış adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Ardından, Profil sayfasında "Eğitim Bilgileri" sekmesine girilecek "YÖK Bilgi Güncelle" butonuna tıklanmalıdır. Eğitim bilgileri bu şekilde güncellenmiyor ise, "Eğitim Bilgisi Ekle" butonuna tıklayıp eğitim bilgilerinizi giriniz. Sonra bilgileriniz sistemde Erasmus ofisinin onayına düşecektir. Erasmus ofisi de gerekli kontrolleri yapıp onay verecektir.

Başvuru portalına bireysel giriş yapma, ilanlara erişim ve ilanlara başvuru yapma hakkında aşağıda Erasmus Başvuru Portalı bireysel giriş ve kullanım kılavuzu verilmiştir. Başvuruda bulunacak öğrencilerimizin, başvurularını sorunsuz yapabilmeleri için aşağıdaki kılavuzu dikkatle incelemeleri beklenmektedir. Ayrıca, sisteme girdikten sonra erişilecek olan başvuru ilanlarının metinleri de başvuruya başlamadan önce okunmalıdır.

İlanlar başvuru portalında;

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2023 Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2023 Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2023 Erasmus+ Programı Doktora Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı

başlıklarıyla yer almaktadır.



ERASMUS BAŞVURU PORTALI BİREYSEL GİRİŞ VE KULLANIM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.


Erasmus Başvuru Portalı:
https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/

 

Bilgi için: infoerasmus@nku.edu.tr