Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2019-11-04

Trakya Üniversiteler Birliği Erasmus 2. Bölgesel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.



Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği’nin Erasmus+ 2. Bölgesel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, 17 Ekim 2019 tarihinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne'de gerçekleştirildi. Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz adına Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat YURTCAN ve Prof. Ahmet Hamdi ZAFER, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat TÜRKYILMAZ  ve üniversitelerin Erasmus yetkilileri katıldı. Toplantı öncesi katılımcılarla bir araya gelen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, misafir üniversitelerin Erasmus Yetkililerini Trakya Üniversitesi’nde görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yürütülen ve yapılması planlanan Erasmus Hareketlilik Projeleri ile ilgili bilgi aldı.

Toplantıda, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin, Erasmus-Ana Eylem 1, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1) kapsamında, Yükseköğretim Öğrenci ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği proje faaliyetlerine değinilinerek, bu kapsamda TÜB üye üniversiteleri arasında yapılan/yapılacak işbirliği ve koordinasyon çalışmaları değerlendirildi. Trakya Üniversitesi adına Erasmus Kurum Koord. Yard. Öğr. Gör. İlkay KALELİ, Kırklareli Üniversitesi adına Öğr. Gör. Rüveyda ÖZTÜRK BAŞOL ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına Erasmus Kurum Koord. Öğr. Gör. Ali Emrah TOKATLIOĞLU’ nun yaptığı sunumlarla devam eden toplantıda 2021 yılı itibari ile sonlanacak Erasmus+ fazından sonraki yeni Erasmus dönemiyle ilgili tedbirler ve gelecekte yapılacak ortak konsorsiyum projeleri ele alındı. Son olarak, önümüzdeki yıl düzenlenecek TÜB Erasmus+ 3. Bölgesel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’nın ev sahibinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda katılımcılara Erasmus+ 2. Bölgesel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’na katkılarından dolayı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan TABAKOĞLU tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.