Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021-02-02

Erasmus Programı Başvurusunda Bulunan Öğrenciler İçin Önemli Duyuru



 

 

Bilindiği üzere Erasmus Programı başvuruları geçen Cuma (29 Ocak 2021) itibariyle bitti.
 
Başvuruların uygunluk değerlendirmesi ve istenen minimum genel not ortalamasını sağlama durumunun değerlendirmeleri yapılacak olup buna göre Erasmus Yabancı Dil Sınavına girebilecek öğrencilerin listesi oluşturularak başvuru sahibi öğrencilere duyurulacaktır.
 
Ancak, şu aşamada hızlı bir şekilde Yabancı Diller Yüksek Okulu'na genel bir liste göndermemiz gerektiği için başvuru sahibi öğrencilerin zorunlu girmeleri gereken sınavın yanında diğer dillerde de sınava girmek isteyip istemediklerini ivedilikle öğrenmemiz gerekmektedir.
 
Erasmus programı yapmak üzere seçilecek öğrencilerin gidecekleri ülkeye göre karşı üniversitelerden bazen farklı bir dilde de belge istenebiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak, isteyen öğrenciler zorunlu olarak girmeleri gereken dildeki sınavın yanında diğer dillerdeki sınavlara girebilmektedir.
 
Bu bağlamda, 
 
- Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav Almanca'dır. Bunun yanında, dileyen Alman Dili ve Edebiyatı öğrencileri isterlerse İngilizce ve Fransızca sınavlarına da girebilirler.
 
- Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav Fransızca'dır. Bunun yanında, dileyen Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri isterlerse İngilizce ve Almanca sınavlarına da girebilirler.
 
- Diğer bölümlerde okuyan öğrencilerin  zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav İngilizce'dir. Bunun yanında, dileyen öğrenciler isterlerse Almanca ve Fransızca sınavlarına da girebilirler.
 
Bu açıklamalar doğrultusunda,
 
Erasmus programı başvurusunda bulunan öğrencilerimizin, yukarıda belirtilen zorunlu sınavları dışında girmek istedikleri diğer sınav ya da sınavları en geç 4 Şubat 2021 Perşembe günü saat 17:30'a kadar infoerasmus@nku.edu.tr adresimize e-mail ile bildirmeleri gerekmektedir.
 
 
Not: Bu e-postanın başında belirtildiği gibi sınava girebilecek öğrenciler sadece başvuruların ve not ortalamalarının değerlendirilmesinden sonra belli olacaktır. Şu an yukarıda istenen bilgiyi Yabancı Diller Yüksekokulu'na acil liste göndermemiz gerektiği için istemekteyiz. Sınava girebileceklerin listesi daha sonra duyurulacaktır. Yukarıda istenen bilgiyi istenen sürede iletmeyen öğrenciler, başvuru ve not ortalaması değerlendirmesinin ardından sınava girmeye hak kazanırlarsa sadece zorunlu girmeleri gereken dildeki sınava girebileceklerdir.