2021-02-15

2021 Erasmus Sınavı Hakkında Ayrıntılı Duyuru (Önemli Uyarılar!)

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Sınavı aşağıdaki tarihlerde çevrimiçi olarak ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır.

Almanca Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

01/03/2021 Pazartesi

Fransızca Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

01/03/2021 Pazartesi

İngilizce Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

02/03/2021 Salı

·

Pandemi Dönemi Erasmus Sınavı örnek soruları Yabancı Diller Yüksekokulu Web-sitesinde (ydyo.nku.edu.tr) yayınlanmıştır.

Sınav 80 sorudan oluşmaktadır ve 90 dk sürecektir. Sınav başlangıç saatinde hazır olarak sisteme giriş yapılması önemlidir. Geç girişlerde fazladan süre verilmeyecektir.

Sınava tek giriş hakkınız bulunmaktadır. Sınav süresince Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi tarafından ilan edilen aşağıdaki uyarıları dikkate almanız önemlidir.

o   Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.

o   Bilgisayarın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.

o   Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.

o   Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.

o   Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. “Kapat” tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.

o   Tarayıcınızda “Geri” tuşuna basmayınız.

o   Farklı cihazlarda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.

o   İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.

o   Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görüntüsünü (fotoğraf vb.) kaydediniz.

Sınavda sistemsel sorunlar yaşanması durumunda telafi sınavı yapılacaktır. Yaşanılan sorunları (elektrik kesintisi gibi) belgelemek öğrencinin yükümlülüğündedir. Telafi başvuruları incelenecek ve öğrenciden kaynaklanan durumlar için telafi hakkı verilmeyecektir. (Söz konusu sorunları yaşadığını iddia eden öğrencilerin sınav gününden sonra en geç 7 (yedi) gün içinde konuyla ilgili gerekçeli itiraz dilekçesini ve ilgili kanıt belgelerini taratılmış olarak email ekinde infoerasmus@nku.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu süre içinde belirtildiği şekilde itirazını iletmeyen öğrencilere telafi hakkı verilmeyecektir.)

Sınav için kullanacağınız cihazın şarjının dolu olduğundan emin olunuz. Her ihtimale karşı şarj cihazınızı yanınızda bulundurunuz.

Sınavdan önce yeterli internet paketiniz olduğundan emin olunuz. Bu yönde belirtilen mazeretler dikkate alınmayacaktır.

İlgili platforma giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrenizle ilgili sorun olup olmadığını görmek için sınav öncesinde mutlaka giriş yapınız ve gerekli kontrolleri sağlayınız.