Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2021-03-29

2020 Erasmus Turizm Öğrenci Staj Faaliyeti Başvuru İlanı



 


Aşağıdaki Erasmus öğrenci staj ilanı Trakya Üniversitesi koordinatörlüğünde ve sadece Turizm ile ilgili alanlarda öğrenim gören öğrencileri kapsayan 2020 Marmara Turizm Konsorsiyumu - MATUK KA108 Projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği başvuru ilanıdır.

 

2020 MATUK


Erasmus+ KA108 Staj Hareketliliği Projesi
Marmara Turizm Konsorsiyumu 
MATUK
(Staj Alanı: Turizm)

 

GENEL BİLGİ:

Staj Hareketliliği nedir?

Uygun Staj yerleri nerelerdir?

 

Marmara Turizm Konsorsiyumu KA108 projesi sadece Turizm ile ilgili alanlarda öğrenim gören öğrencilere açık bir staj hareketliliği projesi olup genel kural ve kaideler açısından KA103 Staj projesi ile aynıdır. KA103 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği hakkında bilgi için lütfen yukarıdaki linklerdeki sayfaları  inceleyiniz.
 

Bu Erasmus staj ilanına dâhil olan okul ve bölümler:

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu (Turizm ve Otel İşletmeciliği; Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri)

Şarköy Meslek Yüksekokulu (Turizm ve Otel İşletmeciliği; Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri; Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri; Turizm ve Seyahat Hizmetleri)

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  (Turizm ve Otel İşletmeciliği; Turizm ve Otel İşletmeciliği İ.Ö.; Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri)
 

KİMLER BAŞVURABİLİR:

Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde bulunan yukarıda listelenen okul ve bölümlerin herhangi birinde, tam zamanlı (örgün öğretim) öğrenci olarak kayıtlı bulunan ve aşağıda belirtilen asgari genel not ortalamasını sağlayan tüm adaylar.

*İkinci öğretimde (akşam öğretiminde) okuyan öğrenciler de örgün eğitim kapsamındadır ve başvurabilirler)

*Kayıtlı oldukları programın hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler başvuruda bulunamazlar.

Başvuru geçerliliği için minimum genel not ortalaması koşulu:

Ön Lisans ve Lisans programları için: 2.20 / 4.00
Lisansüstü programlar için: 2.50 / 4.00
 

NEREDE STAJ YAPACAĞIM:

  1. Öğrencinin başvuru esnasında ibraz ettiği, kabul aldığı işletmede staj yapabilir. (Staj yapılacak işletme yukarıda belirtilen bölümlerde faaliyet gösteren sektörde bir işletme olmalıdır.)
     
  2. Hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin Bulgaristan'ın Albena bölgesindeki otellerde staj yapabilme olasılığı vardır. (Ancak ALBENA bölgesindeki staj için çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir. Şu an için garanti değildir. Dolayısıyla başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin kendilerinin de staj yeri araması önerilmektedir.)


BAŞVURU NASIL YAPILACAK? İSTENEN BELGELER?

MATUK Staj Hareketliliği  projesi başvuruları için BAŞVURU DÖNEMİ:

MATUK Staj Hareketliliği projesi başvuruları 30 Mart 2021 – 9 Nisan 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvurular, e-üniversite sistemi üzerinde, öğrencilerin kendi otomasyon hesaplarında yer alan ve 30 Mart 2021 tarihi itibariyle Başvuru İşlemleri – Erasmus Başvurusu menüsünden erişebilecekleri "Çevrimiçi (Online) Başvuru Formu"nun doldurulup elektronik olarak gönderilmesi yoluyla yapılacaktır. Başvuru için son tarih 9 Nisan 2021 Cuma'dır.

Başvuru için istenen diğer belgelerin, söz konusu çevrimiçi başvuru formunda ilgili alanlara yüklenmesi gerekmektedir (upload işlemi).

1) MATUK 2020 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Formu - Çevrimiçi (Online)

Başvuru Formu Başvuru formu yukarıda belirtildiği şekilde, çevrimiçi (online) olarak alınacaktır. Aşağıda belirtilen belgeler, çevrimiçi formun ilgili kısımlarına yüklenecektir. Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir. Çevrimiçi (Online) başvuru formunun doldurulmasını müteakip, başvuru formunun yazıcıdan çıktısının alınarak saklanması ya da .PDF dosyası olarak bilgisayar ortamında kaydedilmesi önemli ve gereklidir. Başvuru işlemi ile ilgili teknik problemlerden dolayı başvurunun Erasmus Ofisi sistemine düşmemesi gibi durumlarda başvurunun gerçekleştirildiğine dair kanıt olarak, saklanan ve kaydedilen bu kopyalar gösterilebilir. Aksi taktirde, öğrencinin başvuru yaptığı ispatlanamayacağı için başvuru yaptığına dair iddiası kabul edilmeyecektir.

2) İngilizce CV Formatı (tek nüsha hazırlanır) ve Çevrimiçi (Online) Başvuru Formunda ilgili alana yüklenir (upload edilir).

   - İngilizce CV Formu için tıklayınız

   - Örnek CV için tıklayınız

3) Niyet Mektubu (Bilgisayar ortamında tek sayfa word (.doc, .docx) dosyasına, metin halinde 1 sayfa olarak İngilizce dilinde yazılır ve Çevrimiçi (Online) Başvuru Formunda ilgili alana yüklenir (upload edilir). Niyet mektubunda değinilecek hususlar için tıklayınız

4) Kimlik Fotokopisi - Kimliğin arka ve ön yüzünü içerecek şekilde taranmış bir nüsha çevrimiçi başvuru formunda ilgili alana yüklenir (upload edilir).

5) Vesikalık Fotoğraf – Taranmış bir adet vesikalık fotoğraf çevrimiçi başvuru formunda ilgili alana yüklenir (upload edilir).

6) Bulunacak staj yerinden alınacak imzalı-kaşeli kabul mektubu
 

Belirtilen belgeler yüklenmiş (upload edilmiş) şekilde çevrimiçi (online) başvuru formunun, son başvuru tarihi olan 9 Nisan 2021 Cuma’ya kadar doldurulup çevrimiçi (online) olarak gönderilmesi gerekmektedir. (Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir.)

Başvuru formu ve forma yüklenecek ek belgelere (CV, Niyet Mektubu, Kimlik Fotokopisi, Vesikalık Fotoğraf) uygunluk değerlendirmesi yapılacağı için yetersiz/eksik/boş dosya yüklenmemelidir. Değerlendirmeye göre uygun görülmeyen başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir. Çevrimiçi (Online) başvuru formunun doldurulmasını müteakip, başvuru formunun yazıcıdan çıktısının alınarak saklanması ya da PDF dosyası olarak elektronik ortamda kaydedilmesi önemli ve gereklidir. Başvuru işlemi ile ilgili teknik problemlerden dolayı başvurunun Erasmus Ofisi sistemine düşmemesi gibi durumlarda başvurunun gerçekleştirildiğine dair kanıt olarak, saklanan ve kaydedilen bu kopyalar gösterilebilir. Aksi takdirde, öğrencinin başvuru yaptığı ispatlanamayacağı için başvuru yaptığına dair iddiası kabul edilmeyecektir.

Online olarak gerçekleştirilecek başvuru için son tarih 9 Nisan 2021 Cuma’dır; bu tarihten sonra Çevrimiçi Başvuru Formu otomatik olarak erişime kapanacak olup, başvuru kabul edilmeyecektir. (Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir.)

Başvuru süresi içinde çevrimiçi form üzerinde değişiklik yapılıp tekrar gönderilebilmesi mümkün olmakla birlikte, süre dolduktan sonra (9 Nisan 2021 Cuma) formda herhangi bir değişiklik/düzenleme yapılamayacağı için, başvuru işleminin dikkatlice yapılması beklenmektedir. (Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir.)

 

KONTENJAN ve STAJ SÜRESİ

  • Toplam Kontenjan: 10
  • Staj Süresi: Asgari 2 ay

 * Hibe almadan staj sürenizi uzatabilirsiniz.
 


DEĞERLENDİRME ve SEÇİM ÖLÇÜTLERİ:

  • Akademik Başarı Düzeyi  =  (Genel Not Ortalaması x 0,5) + ( Yabancı Dil Puanı x 0,5)


YABANCI DİL SINAVI:

Genel not ortalaması istenen düzeyde olan ve başvuru formu ve belgeleri istenen şekilde olan başvuru sahipleri yabancı dil yeterlilik sınavına alınacaklardır. Yabancı dil yeterlilik sınavının tarihi, yeri ve saati Erasmus Ofisi tarafından web sayfası yoluyla ayrıca duyurulacaktır. Başvuru sahiplerinden daha önce yabancı dil hazırlık sınıfı okumuş olan öğrencilerin de yapılacak yabancı dil yeterlilik sınavına girmeleri zorunludur. (Son 2 yıl içinde, İngilizce yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, TOEFL IBT, CPE, CAE, PTE; Almanca yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, TestDaf, DSD II, TELC Deutsch, Goethe Institut; Fransızca yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, DELF & DALF gibi sınavlara girmiş olanlar, dilerlerse Erasmus yabancı dil sınavına girmeyerek bu sınavlara ait puanlarını kullanabilirler. Bu durumda sınav sonuç belgesinin başvuru son tarihine kadar Erasmus Ofisine iletilmesi gerekmektedir.)

Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından alınması gereken asgari puan 100 üzerinden 60’tır. Avrupa Ortak Dil Seviyelerine göre en az B1 (100 üzerinden en az 60) düzeyini sağlayamayan adaylar Erasmus öğrencisi olamazlar.

Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeyip, son 2 yıl içinde girilmiş yukarıda belirtilen sınavlara ait puanlarını kullanmak isteyen adayların, söz konusu puanlarının ÖSYM eşdeğerliklerine göre 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir. Bu puanın altında olan adaylar Erasmus öğrencisi olamazlar.

*Erasmus Yabancı Dil Sınavı yeri, tarihi, saati ve sınavla ilgili bilgiler daha sonra duyurulacaktır.

NOT: Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda sonraki dönemler için yapılacak başvurulardan “-5 puan” düşürülür.

 

Akademik Başarı Düzeyine/Genel Başarı Puanına Etki Eden Özel Durumlar

Şehit ve gazi çocuklarına

+15

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-  10

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-  10

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-  10

 İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır, Bilgi verilmemesi halinde Erasmus Ofisi herhangi bir başvurudan puanı azaltır. )

-  10

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-  5

Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-  5


 

Türkiye Ulusal Ajansının yayınlamış olduğu, programın yürütülmesine dair hazırlanan el kitabında genel başarı puanına etki eden özel durumlar listelenmiştir. Başvuru son tarihine kadar infoerasmus@nku.edu.tr e-posta adresine email ekinde gönderilmek suretiyle belgelendirilerek ibraz edilmelidir.