Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2020-01-30

Erasmus Yabancı Dil Sınavlarına katılım hakkında



 

2020 ERASMUS Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına girecek öğrencilerin dikkatine!
 

1) Üniversitemizde Erasmus Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır. 

 
2) Almanca dilinde yapılacak Erasmus Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri gireceklerdir.
 
2) Fransızca dilinde yapılacak Erasmus Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri gireceklerdir.
 
3) Diğer bölümlerin öğrencileri İngilizce dilinde yapılacak Erasmus Yabancı Dil Sınavına gireceklerdir.
 
4) Diğer bölümlerde okumakta olup Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika gibi Almanca ve Fransızca konuşulan ülkelere gitmeyi düşünen, tercihleri arasında bu ülkelerdeki üniversiteleri belirtmeyi planlayan öğrencilerin de Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacak sınavlara girmeleri tercihe bağlı olarak mümkündür. (Tercihe bağlı olarak sınavların üçüne de girilebilir)
 
5) Tercih edilen üniversiteler tarafından bu diller ve/veya başka herhangi bir yabancı dil düzeyi konusunda istenebilecek bilgi, bu üniversitelere gitmeye hak kazanan öğrencilerin sorumluluğunda olacaktır. 
 
5) Dolayısıyla; Alman Dili ve Edebiyatı ile Fransız Dili Edebiyatı dışındaki bölümlerde okumakta olup Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika gibi Almanca ve Fransızca konuşulan ülkelere gitmeyi düşünen, tercihleri arasında bu ülkelerdeki belirtmeyi planlayan öğrencilerin de bu dillerde yapılacak sınavlara girmesi tercihe bağlı olarak mümkündür.  
 
7) Aynı şekilde; Alman Dili ve Edebiyatı ile Fransız Dili Edebiyatı öğrencilerinin de, İngilizce ve diğer dillerdeki sınavlara girmeleri tercihe bağlı olarak mümkündür. (Tercihe bağlı olarak sınavların üçüne de girilebilir)
 
- Alman Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin zorunlu olarak Almanca sınavına girmeleri şarttır. İsterlerse diğer dillerdeki sınavlara da girebilirler.
 
- Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin zorunlu olarak Fransızca sınavına girmeleri şarttır. İsterlerse diğer dillerdeki sınavlara da girebilirler.
 
- Diğer bölümlerin öğrencilerinin zorunlu olarak İngilizce sınavına girmeleri şarttır. İsterlerse diğer dillerdeki sınavlara da girebilirler.
 
- Tüm öğrencilerin isterlerse her üç dilde de sınavlara girmeleri mümkündür.
 
- Tüm öğrencilerin isterlerse herhangi iki dilde sınavlara girmeleri mümkündür. (Girilmesi zorunlu olunan sınavın yanında bir ikincisi anlamındadır)
 
 
Bu bağlamda; Yabancı Diller Yüksekokulu'na sınav listelerinin en kısa sürede ulaştırılabilmesi amacıyla; 
 
- Alman Dili ve Edebiyatı ile Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri dışındaki öğrencilerden, İngilizce'nin yanı sıra Almanca ve/veya Fransızca dillerinden de sınava girmek isteyenlerin, bu dillerden hangisi ya da hangilerinden sınava gireceklerini en geç 3 Şubat 2020 Pazartesi gününe kadar infoerasmus@nku.edu.tr adresimize e-mail ile bildirmeleri gerekmektedir. Bildirimde bulunmayan öğrenciler sadece İngilizce sınavına girebileceklerdir.
 
- Alman Dili ve Edebiyatı ile Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencilerinden, üç ayrı dildeki sınavlardan hangilerinden sınava gireceklerini en geç 3 Şubat 2020 Pazartesi gününe kadar infoerasmus@nku.edu.tr adresimize e-mail ile bildirmeleri gerekmektedir. Bildirimde bulunmayan Alman Dili ve Edebiyatı öğrencileri sadece Almanca sınavına; bildirimde bulunmayan Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri ise sadece Fransızca sınavına girebileceklerdir.