Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2023-01-28

2023 ERASMUS Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvuru İlanı



 

 

Bu duyuru, Üniversitemizin 2022-1-TR01-KA131-HED-000053268 numaralı Erasmus+ Programı KA131 Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden ve 2024 Temmuz ayına kadar gerçekleştirilmesi şartıyla Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrencilere yönelik "Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvuru" duyurusudur.
 
İlgili açıklamalar aşağıda verilmiştir. Açıklamaların dikkatle okunması beklenmektedir.
 
Buna göre;
 
1) Sınavlara, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora örgün öğretim kademelerinin birinde kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler başvurabilir ve girebilir. 
 
2) İkinci öğretimde (akşam öğretiminde) okuyan öğrenciler de örgün öğretim kapsamındadır ve sınavlara başvurabilirler.
 
3) İlgili başvuru formu, Öğrencilerin e-universite hesaplarındaki "Başvurular" menüsünde "Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvurusu" adıyla yer almaktadır. Başvuru bu form yoluyla çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.
 
4) 2023 Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları Başvuruları 30 Ocak 2023 - 19 şubat 2023 tarihleri arasında alıncaktır. Başvuru için son tarih 19 Şubat 2023 Pazar saat 23:59'dur. (19 Şubat 2023’ten sonra başvuru sistemi otomatik olarak kapanacak olup, sonrasında başvuru yapılamayacaktır.)
 
5) Sınavlara, 2022-2023 Güz Dönemi sonu itibariyle genel not ortalaması önlisans ve lisans düzeyi için minimum 2,20/4,00; yüksek lisans ve doktora düzeyi için minimum 2,50/4,00 olan öğrenciler girebilecektir.
 
6) Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun 4 üzerinden en az 2,20 olması; hazırlık sınıfı öğrencileri için lise mezuniyet notunun 100 üzerinden en az 75 olması gerekmektedir. 
 
7) Henüz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu dikkate alınır.
 
8) Yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.
 
9) Sınavlar Almanca, İngilizce ve Fransızca sınavları olarak ayrı günlerde üç dilde yapılacaktır.
 
10) Erasmus öğrencisi adayı olabilmek için zorunlu olarak girilmesi gereken dildeki sınav puanının minimum 60/100 olması gerekmektedir. Bölümlere göre zorunlu sınavlar aşağıda belirtilmiştir. 
 
11) Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav Almanca sınavıdır. Bunun yanında, dileyen Alman Dili ve Edebiyatı öğrencileri isterlerse İngilizce ve Fransızca sınavlarına da girebilirler.
 
12) Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav Fransızca sınavıdır. Bunun yanında, dileyen Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri isterlerse İngilizce ve Almanca sınavlarına da girebilirler.
 
13) Diğer bölümlerde okuyan öğrencilerin  zorunlu olarak girmeleri ve istenen baraj puanını sağlamaları gereken sınav İngilizce sınavıdır. Bunun yanında, dileyen öğrenciler isterlerse Almanca ve Fransızca sınavlarına da girebilirler.
 
14) Erasmus öğrencilerinden, gidecekleri ülkeye göre karşı üniversitelerden ve kurumlardan bazen farklı bir dilde de belge istenebilmektedir. Bunu göz önünde bulundurarak, isteyen öğrenciler zorunlu olarak girmeleri gereken dildeki sınavın yanında diğer dillerdeki sınavlara da girebilir.
 
15) Girilmek istenen sınavlara ilişkin tercih kısmı başvuru formunda yer almaktadır. Sınav listeleri ve sınav organizasyonu, öğrencilerin başvuru formunda seçtikleri sınavlara göre hazırlanacağı için, öğrenciler başvuru formunda belirtmedikleri dildeki sınavlara giremezler. Öğrenciler başvuru formunda öncelikle yukarıda belirtilen zorunlu sınavını seçmek zorundadırlar. Bunun dışında istenirse diğer sınavlar da seçilebilir. 
 
16) Disiplin cezası almış olmak veya alttan dersi olmak gibi sebepler öğrencinin Erasmus Yabancı Dil Sınavları için başvurmasına engel değildir. (Disiplin cezasının uygulandığı, öğrencilik haklarına sahip olunmayan sömestir ya da sömestirlerde Erasmus faaliyeti gerçekleştirilemez)
 
17) Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları dönemde Erasmus öğrenim hareketliliği gerçekleştiremez. Kayıt dondurulan dönemde Erasmus Yabancı Dil Sınavları başvurusu yapılabilir.
 
18) Başvuru ile ilgili problemler yaşanmaması için başvuru işleminin son günlere bırakılmaması önerilir. Başvuru formunun doldurulmasını müteakip, başvuru formunun yazıcıdan çıktısının alınarak saklanması ya da PDF dosyası olarak elektronik ortamda kaydedilmesi önemli ve gereklidir. Başvuru işlemi ile ilgili teknik problemlerden dolayı başvurunun Erasmus Ofisi sistemine düşmemesi gibi durumlarda, başvurunun gerçekleştirildiğine dair kanıt olarak, saklanan ve kaydedilen bu kopyalar gösterilebilir. Aksi takdirde, öğrencinin başvuru yaptığı ispatlanamayacağı için başvuru yaptığına dair iddiası kabul edilmeyecektir. Çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek başvuru için son tarih 19 Şubat 2023 Pazar saat 23:59’dur. Bu tarihten sonra Çevrimiçi Başvuru Formu otomatik olarak erişime kapanacak olup, başvuru kabul edilmeyecektir.
 
19) Sınavların tarihleri ve ayrıntılı duyurusu başvurulardan sonra yayınlanacaktır.
 
20) Son 2 yıl içinde, İngilizce yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, TOEFL IBT, CPE, CAE, PTE; Almanca yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, TestDaf, DSD II, TELC Deutsch, Goethe Institut; Fransızca yeterlilik için ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL, DELF & DALF gibi sınavlara girmiş olanlar, dilerlerse Erasmus yabancı dil sınavına girmeyerek bu sınavlara ait puanlarını kullanabilirler. Bu durumda sınav sonuç belgesinin başvuru son tarihine kadar (19 Şubat 2023) Erasmus Ofisine e-mail ekinde iletilmesi gerekmektedir. DİKKAT! YABANCI DİL SINAV SONUÇ BELGESİ GÖNDEREN ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEMİZDEKİ ERASMUS YABANCI DİL SINAVI LİSTESİNE ALINMAYACAK OLUP GÖNDERDİKLERİ DİL BELGESİ PUANI GEÇERLİ OLACAKTIR!
 
21) Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri başvurularının yapılacağı; bölümlere göre anlaşmalı üniversitelerin yayınlanacağı; gidilmek istenen üniversite tercihlerinin belirtileceği asıl detaylı Erasmus Programı başvurusu, Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavları sonrasında E-Devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Gerekli detaylı bilgilendirme o dönemde ayrıca yapılacaktır.
 
 
Sorularınız için: infoerasmus@nku.edu.tr