Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
2022-04-22

2022 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Seçme-Değerlendirme Nihai Sonuçları (ÖNEMLİ!)



 

 

9-10-11 Mart 2022 tarihlerindeki Erasmus Öğrenci Yabancı Dil Yeterlilik Sınavlarına girerek Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında 2022/2023 Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerin, genel not ortalamaları ve yabancı dil yeterlilik sınavı puanlarının birleştirilmesiyle oluşan nihai seçme-değerlendirme-hibe dağıtım sonuç listesine ve yine aynı şekilde Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği nihai seçme-değerlendirme-hibe dağıtım sonuç listesine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir. Sonuç listelerinin başında yer alan açıklamaların dikkatlice okunması beklenmektedir.
 
Ayrıca, Öğrenim Hareketliliği için "Bölümlere Göre Tercih Edilebilecek Anlaşmalı Üniversiteler / Kontenjan Listesi" ve "Gidilmek İstenen Yurtdışı Üniversite Tercih Listesi Formu" aşağıda yer almaktadır.
 
Yurtdışı ülke/üniversite tercihlerinin dikkatlice yapılması gerekmektedir.
 
Buna göre; anlaşma listesi incelenerek, öğrencinin kendi bölüm/anabilim dalı/programına uygun olarak en fazla 3 adet yurtdışı üniversite tercihi formda sıralanmalı; formda tercih listesinin altındaki sorular yanıtlanmalı ve tercih formu en geç 27 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 17:30'a kadar e-mail ekinde infoerasmus@nku.edu.tr adresimize gönderilmelidir. (Lütfen söz konusu e-mail'i bu e-postaya cevap olarak değil, ayrı bir e-mail şeklinde gönderiniz.)
 
Belirtilen süre içinde tercih formu göndermeyen öğrencilerin yurtdışı okul yerleştirmesi Erasmus ofisi tarafından otomatik olarak yapılacaktır!
 
Öğrencilerin tercihlerini yapmadan önce, gitmek istedikleri ülkeler hakkında sosyal ve ekonomik açıdan internetten ön araştırma yapmaları; tercih etmek istedikleri üniversiteleri, üniversitelerin ders listelerini vs. incelemeleri önerilmektedir. Çünkü, üniversite yerleştirmelerinden sonra gidilecek üniversiteden ders seçimi yapma aşamasında, her iki üniversitenin ilgili bölümleri arasındaki ders uyumu, öğrencinin söz konusu yurtdışı üniversiteye gönderilmesinin uygun olup olmayacağı noktasında önemli olacaktır.

Öte yandan, tercihler ve sıralamaları belirlemeden önce, bölümlere göre anlaşmalı üniversiteler listesindeki sütunlar iyice incelenmeli; tercih edilmek istenen üniversitelerin hangi öğrenim kademeleri için (önlisans/lisans, yüksek lisans, doktora) kontenjanı bulunduğu, orada bir dönem mi, iki dönem mi Erasmus öğrenimi yapılabileceği ve istenebilecek dil yeterlilikleri hususları kontrol edilmelidir. (Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz gibi bazı ülkelerdeki üniversiteler, misafir edecekleri Erasmus öğrencilerinden bazen belirli seviyelerde Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce bilgisi isteyebilmektedirler. Tercih edilen üniversiteler tarafından, öğrencinin üniversitemizdeki Erasmus sınavına girdiği dillerden başka dillerde istenebilecek bilgi, bu üniversitelere gitmeye hak kazanan öğrencilerin sorumluluğunda olacaktır.)
 
 
Not 1: Staj Hareketliliğine ilişkin olarak ilgili öğrencilere önümüzdeki günlerde e-posta ile ayrıca başka bir bilgilendirme yapılacaktır.
 
Not 2: Öğrenim ve Staj Hareketliliği için bundan sonraki adımlarla ilgili olarak süreç içinde periyodik olarak bilgilendirmelerimiz olacaktır. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin email'lerini ve http://nakdim.nku.edu.tr/ sayfamızın Duyurular kısmını takip etmeye devam etmelerini rica ediyoruz.
 
 
2022 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bölümlerarası Nihai Sonuçları için tıklayınız.