2016-08-08

2016-2017 Dönemi Erasmus Hibelerine İlişkin Duyuru

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan yeni dönem Erasmus hibe dağıtım sonuçlarına göre, Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarları incelenmiş olup, yapılan hesaplamalar neticesinde 2016-2017 döneminde Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimizin tümüne, her bir öğrenciye en fazla 130 günlük süre için olmak üzere, Erasmus hibesi verilecektir. (Erasmus öğrenim faaliyeti 130 günden az süren öğrencilere faaliyet süreleri kadar hibe ödenecek olup, faaliyet süresi 130 günden fazla süren öğrencilere en fazla 130 günlük hibe ödemesi yapılacaktır)

Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliğiden yararlanmak üzere Güz döneminde gidecek öğrencilerin (karşı üniversitelerden kabul mektupları ve onaylı öğrenim A-anlaşmaları -learning agreement- gelen öğrencilerin) T.C. Ziraat Bankası'ndan Euro döviz hesabı açtırmaları ve açtırılan hesabın IBAN numarasını en kısa sürede Üniversitemiz Erasmus Ofisine bildirmeleri gerekmektedir. Söz konusu öğrencilerin isimlerine düzenlenecek hibe sözleşme belgeleri, uzakta olan ve şu aşamada ofise gelemeyecek öğrencilere e-mail yoluyla gönderilecek ve belgelerin ilgili kısımlarını doldurup, ıslak imzalı olarak posta ya da kargo yoluyla Erasmus Ofisine göndermeleri istenecektir. Erasmus Ofisine gelebilecek durumda olan öğrenciler belgelerini Ofiste imzalayabileceklerdir. Bahar döneminde gidecek öğrencilerin şu aşamada Euro hesabı açtırmalarına gerek yoktur. Bahar döneminde gidecek öğrencilerin hibe sözleşme işlemleri 2016-2017 Güz dönemi devam ederken gerçekleştirilecektir.

2016-2017 döneminde Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanacak öğrenciler henüz belirlenmemiştir. Staj Hareketliliği için ayrılacak hibe miktarı, ilgili dönemde programdan yararlanacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla daha sonra çıkılacak Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği ilanında bildirilecektir.

Erasmus Personel Hareketliliğine ilişkin ilana da 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başladıktan sonraki bir tarihte çıkılacak olup, hibe miktarları ve kontenjanlar söz konusu ilanda belirtilecektir.