2014-03-26

1) Aşağıda, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin, NKÜ Erasmus Ofisine sunmuş oldukları tercihlere göre başvuruda bulunmaya hak kazandıkları yüksek öğretim kurumlarına ilişkin liste verilmiştir. Ancak, üniversitelere 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı için tahsis edilecek Erasmus öğrenci hibe miktarları daha sonra belli olacaktır. Bununla ilgili olarak, 2014-2015 Erasmus hibe başvurusu Üniversitemiz tarafından Avrupa Komisyonu'na ve Ulusal Ajans'a yapılmıştır. Başvuru sonuçları ve üniversitelere tahsis edilecek hibe miktarlarının ilan edilmesi beklenecektir. Ancak şu aşamada, öğrencilerimizin, başvuruda bulunacakları yüksek öğretim kurumlarının internet sayfalarını inceleyerek, söz konusu yüksek öğretim kurumlarının son başvuru tarihleri, başvuru prosedürleri ve sundukları dersler hakkında bilgi edinmeleri gerekmektedir. Buna göre, başvuru yapmaya hak kazanılan yüksek öğretim kurumları tarafından istenen belgelerin, son başvuru tarihine kadar hazırlanması ve istenen başvuru prosedürünün gerçekleştirilmesi önem arzetmektedir. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu kurumların internet adresleri, NKÜ Erasmus web sayfamızdaki http://uiok.nku.edu.tr/PartnerKurumlar/0/s/3921/4158 linkinde yer almaktadır.

2) Karşı kurumlara başvuru için gerekli olan ve Erasmus öğrenim faaliyetinin standart belgelerinden olan Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması), Erasmus Plus dönemi için Avrupa Komisyonu tarafından yeni bir formatta hazırlanmakta olduğundan dolayı, bu belge için şu anki form kullanılmayacaktır. Karşı kurumlara başvuru prosedürü gereği, başvurulacak kurumlardan ders seçimi yaparken, kurumun web sayfasındaki Learning Agreement formları doldurulmuş olsa bile, Avrupa Komisyonu yeni formatı yayınladıktan sonra formun yeni versiyonuna göre tekrar Learning Agreement hazırlanması söz konusu olacaktır.

3) Listede açıklama kısmında, bazı öğrencilerin durumlarıyla ilgili ifadeler yer almaktadır. Buna göre, "Tercih ettiği kurumların kontenjanı doldu" ifadesi yazılı öğrenciler, sundukları tercih formundaki tüm kurumların kontenjanı daha üst sıralarda yer alan öğrenciler tarafından doldurulduğu için, herhangi bir kuruma gitmeye hak kazanmamış görünmektedirler. Bu durumdaki öğrencilerimizden yeniden tercih formu alınacaktır. Söz konusu öğrencilerin en geç 2 Nisan 2014 tarihine kadar yeni tercih formlarını NKÜ Erasmus Ofisine iletmeleri gerekmektedir. Tercih formu, tercih yapılabilecek kurumlar ve kalan kontenjan sayıları aşağıda verilmiştir. 2 Nisan 2014 tarihinden sonra verilecek tercih formları kabul edilmeyecektir.

4) Bazı öğrencilerin açıklama kısmında "Tercih formu göndermedi" ibaresi yer almaktadır. Bu öğrencilerimiz, belirlenen süre içinde Tercih Formlarını iletmedikleri için herhangi bir kuruma gitmeye hak kazanmamış görünmektedirler. Bu öğrencilerin de, yine en geç 2 Nisan 2014 tarihine kadar tercih formlarını iletmeleri söz konusu olmakla birlikte, tercihlerini aşağıda verilen tercih edilebilecek kurumlar listesinden belirleyebileceklerdir. Tercih Formu yoluyla en geç 2 Nisan 2014 tarihine kadar Erasmus Ofisine iletmeleri gerekmektedir. 2 Nisan 2014 tarihinden sonra verilecek tercih formları kabul edilmeyecektir.

5) Tercih formlarının elektronik ortamda doldurulup, çıktı alınması ve ıslak imzalı olarak NKÜ Erasmus Ofisine teslim edilmesi/gönderilmesi gerekmektedir.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden Yararlanmaya Hak Kazanan Öğrencilerin Başvuru Yapmaya Hak Kazandıkları Kurumlar listesi için tıklayınız.

Tercih ettiği kurumların kontenjanı dolduğu için ya da daha önce verilen süre için tercih formu getirmemiş öğrencilere ilişkin yeni tercih listesi için tıklayınız.

Tercih Formu için tıklayınız.